REGION

Beogradska filharmonija oživjela Hari Potera pred 1.500 ljudi

Agencije

Avaz.ba

13.1.2018

Beogradska filharmonija odsvirala je danas besplatan koncert nazvan "Hari Poter i Čarobnjakov kamen" u Kolarcu, na zadovoljstvo brojnih mališana i njihovih roditelja.

Želja da prisusutvuju prvorazrednom kulturnom događaju motivirala je klince i njihove roditelje da potpuno ispune najznačajniju koncertnu dvoranu u Srbiji, prenose Nezavisne.

U Kolarcu, koji je specijalno za ovu priliku bio ukrašen žutim balonima bilo je 1.500 ljudi što je po riječima razvodnika na vratima dvorane apsolutni rekord ove koncertne sezone.

Ako uzmemo u obzir da je koncertna sezona najznačajnijeg orkestra godinama unazad raprodata prije starta prvog koncerta, onda je jasno da Beogradska filharmonija definitivno zaslužuje novu dvoranu sa većim kapacitetom za publiku.

Dok su filharmoničari pod upravom dirigenta Aleksandra Kojića izvanredno oživljavali muziku Džona Vilijamsa (Johna Williamsa) klinci su glasno komentirali šta čuju i vide.

U tome im je u pauzama između kompozicija pomagala Branislava Podrumac.  Inače Kojić je očekivano za ovu priliku imao čarobni štapić. 

Na kraju koncerta Branislava Podrumac je pozvala klince da uživaju na klizalištu ispred Muzeja savremene umjetnosti u Beogradu gdje će biti u prilici da slušaju snimak koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije.

Ulaznica za klizanje je crtež na bilo koju temu.

Svake sezone Beogradska filharmonija priređuje koncerte za djecu, kada se više od 6.000 mališana upozna sa zvukom velikog orkestra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.