REGION

Zločin u Srbiji: Zaklao je, pa otišao u igraonicu

Avaz.ba

25.1.2018

Mira Šarac (64) pronađena je ubijena u srijedu uvečer u svom stanu u naselju Igralište u Rumi. Nju je sa više uboda nožem, hladnokrvno usmrtio njen unuk Srđan M. (20).

Prema nezvaničnim informacijama, Srđan je svoju baku usmrtio sa više uboda nožem u predjelu vrata. Beživotno tijelo starice u stanu pronašao je poznanik koji je na licu mjesta zatekao i unuka, pišu srbijanski mediji. 

Starica u lokvi krvi

Prema nezvaničnim informacijama, čovjek je mladića upitao gdje mu je baka, a on je kratko odgovorio da je otišla kod komšinice. Međutim, poznanik nesretne žene shvatio je da nešto nije u redu, pa je pokušao da uđe u njeno kupatilo u stanu, međutim nije mogao da otvori vrata. Tada je na podu ugledao kako na pločicama, u lokvi krvi, leži tijelo starice.

Preplašeni čovjek pozvao je Hitnu pomoć i policiju, koja je ubrzo stigla na lice mjesta.

Za to vrijeme, unuk ubica pobjegao je iz stana. Da stvar bude još bizarnija mladić je nakon ubistva svoje babe otišao u kompjutersku igraonicu. 

Policija je odmah krenula u potragu za njim i pronašla ga kako sjedi za računarom i igra igrice. Prema nezvaničnim navodima, nije se opirao hapšenju.

Komšije: Nismo čuli ništa 

Komšije iz zgrade u kojoj se odigrao zločin kažu da kobne noći nisu čuli ništa što bi nagovijestilo da se u stanu nesretne žene odigrava drama.

- Više puta sam u toku dana ulazio i izlazio iz zgrade. Prolazio sam pored njenog stana, ali ništa se nije čulo... ni vriska, ni zapomaganje... Tek kada sam ugledao policiju u holu zgrade shvatio sam da se nešto strašno dogodilo - rekao je za "Novosti" jedan od komšija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.