REGION

Dramatična akcija od Krnjače do Avale: Zemunci oteli lopova, policija ih prekinula i oslobodila ga

Blic.rs

Blic.rs

31.1.2018

Bojana P. iz Krnjače prekjučer su policajci spasli iz ruku otmičara, ali su ga odmah i uhapsili jer je za njim bila raspisana potraga. 

Ova nesvakidašnja policijska akcija odigrala se na Avalskom putu, kada je grupa Zemunaca otela mladića iz Krnjače.

Naime, prije nekoliko dana Bojan P. je u zemunskom naselju Altina ukrao automobil. Vlasnik je krađu prijavio policiji, ali je i sam počeo da istražuje ko bi mogao da stoji iza nestanka njegovog omiljenog četvorotočkaša i da li ga je možda neko od poznanika tipovao.

Ubrzo je došao do informacije da bi iza krađe njegovog automobila mogao da stoji Bojan P., poznat po tome što su mu mahom četvorotočkaši te marke bili na meti, a koji je poznat i kao ekspert u tom poslu, piše Blic.rs.

Zemunac je saznao i gdje Bojan P. živi, pa je u ponedjeljak sa prijateljima krenuo da povrati svoj automobil.

Stigli su u Krnjaču gdje Bojan P. živi sa nevjenčanom suprugom i zatražili od njega da prizna krađu kola.

Kako je ovaj sve vrijeme odbijao da prizna da stoji iza nestanka Zemunčevog automobila, napali su ga, savladali i strpali u svoja kola.

Sve to je vidjela nevjenčana supruga Bojana P. i alarmirala policiju kojoj je ispičala u kom automobilu su kidnaperi odvezli njenog muža.

Bojana P. su otmičari odvezli na Avalski put i u blizini jednog motela istjerali ga iz vozila. Počeli su da ga udaraju, šutiraju po tijelu, sve vrijeme tražeći da prizna krađu automobila.

U batinanju Bojana P., Zemunca i njegove prijatelje prekinula je policija koja je odmah poslije poziva Bojanove nevjenčane supruge krenula u potjeru za otmičarima. Bojanu P. je laknulo kada se pojavila policija i Zemuncu i njegovim drugarima stavila lisice na ruke.

Oni su osumnjičeni za prinudu, a po nalogu dežurnog tužioca određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Iako je u ovom slučaju bio žrtva otmice, i Bojan P. je uhapšen jer je za njim bila raspisana potraga, tačnije policiji koja je tragala za njim zbog krađa već dugo je uspijevao da umakne.

On se tereti da je, osim ove teške krađe, izvršio i više krivičnih djela krađa i zloupotreba platnih kartica, tako što je u naseljima Altina i Borča neprimijećeno ulazio u kuće odakle je krao novac i druge dragocjenosti, kao i ključeve od automobila. Potom je, kako se sumnja, ukradenim ključevima automobil odvozio i prodavao ih je.

Sumnja se i da je sa platnih kartica ukradenih u kućama, uz pomoć PIN kodova, koje je pronalazio u novčanicima podizao novac sa bankomata i koristio ga za lične potrebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.