Vučić: Ne očekujem čuda od posjete Hrvatskoj, ali će razgovori biti ljekoviti

Fena
01.02.2018 19:29

Komentirajući najavljenu posjetu Hrvatskoj sredinom februara, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako ne očekuje čuda, ali da je siguran da će razgovori biti ljekoviti.

Vučić je uvjeren da će s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović imati dobre razgovore.

Na pitanje kako vidi činjenicu da su predsjednica i Vlada u raskoraku, napomenuo je da ne razumije sasvim argumente da nije vrijeme za posjetu, ali da prihvata poziv, prenose beogradski mediji.

- Ako Hrvatska, i pored poziva predsjednice, hoće da kaže da nisam dobrodošao – hvala, ako ne žele da razgovaraju – hvala. Ne pada mi na pamet da podilazim bilo kome, da se dodvoravam. Štitim interese Srbije - rekao je Vučić, koji je prethodno prisustvovao Svečanoj akademiji povodom 40. godišnjice Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Navodi i kako je uvjeren da su odnosi s Hrvatskom bolji.

- Imamo bolje odnose, na racionalan način rješavamo probleme. Mislim da to mora da bude odgovor i jedne i druge strane. Mislim da su razgovori potrebni kada imamo probleme, kada se oni vide i zato hoću da idem u Hrvatsku i da se borim da imamo mir i stabilnost - poručio je Vučić.

Kako je rekao, želi da se bori da građani Srbije imaju bolju budućnost, da Srbi u Hrvatskoj imaju bolju budućnost, kao što je spreman da pomogne Hrvatima koji žive u Srbiji da ostvare sva prava.

- Bit ćemo spremni za težak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme, jer ne želimo da bježimo ni od jedne teme, od nestalih, do rješavanja imovinskih prava Srba, prava na penzije do toga da u pojedinim selima gdje žive Srbi nema struje, ali i da pomognemo hrvatskoj zajednici - istakao je Vučić.

NA VRH