REGION

Manji incident na predavanju američkog ambasadora u Nišu

Agencije/ avaz.ba

2.2.2018

Današnje predavanje ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota (Kyle Scott) na niškom Univerzitetu obilježio je manji incident.

Naime, predsjednik Centra za ljudska prava "Clamp" Dragan Krstić s balkona je bacao letke i uzvikivao "Ne treba nam američka demokratija!", "Gađali ste nas bombama!", "Kosovo je Srbija, Krim je Rusija!".  

Na pamfletima koje je Krstić bacao je fotografija predsjednika Rusije Vladimira Putina i natpis "Hoćemo ruske baze", "Ne diktaturi, cenzuri, jednoumlju, manipulaciji i beogradizaciji".

Krstića je osiguranje odmah udaljilo iz sale, a policajci su ga priveli nakon kraćeg zadržavanja ispred zgrade Univeziteta.

Ambasador Skot je u predavanju ocijenio da su neistiniti mitovi o Americi koje kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod "počeo da vjeruje u njih".

- Ukoliko biste čitali tabloide svakog dana, pomislili biste da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti - kazao je Skot.

Predavanje je organizirao Klub srpsko-američkog prijateljstva i saradnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.