Zoranu Marjanoviću, suprugu ubijene pjevačice Jelene, produžen pritvor za 30 dana

Agencije
12.02.2018 16:34

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Preispitujući razloge za produženje pritvora, poslije podizanja optužnice (9. februara) krivično vanpretresno vijeće suda je Marjanoviću produžilo pritvor zbog uzmnemiranja javnosti, precizirala je portparol suda Bojana Stanković.

Nakon isteka ovog perioda, razlozi za produženje pritvora će ponovo biti preispitani.

Stanković je također rekla da optužnica još nije uručena ni Marjanoviću niti njegovim braniocima, jer će sud prvo preispitati njenu formalnu ispravnost.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marjanoviću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopćenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na "svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost".

-Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usljed čega je ona preminula - navodi se u rješenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri mjeseca.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dvije godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Oglasi

NA VRH