REGION

Srbija obilježava Dan državnosti: Dodik poručio da srpski narod ima dvije države

( Printscreen)

B92

15.2.2018

Centralna državna ceremonija obilježavanja Dana državnosti Srbije održana je danas u Memorijalnom kompleksu u Orašcu, u prisustvu predsjednika Republike Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsjednika RS Milorada Dodika.

Vučić je u svom govoru, između ostalog, ukazao da Srbija ide ka članstvu EU, ali ne zapostavlja prijateljstva s Rusijom, Kinom i drugima. 

Čestitajući Dan državnosti, Dodik je istaknuo da su Srbi sav svoj nacionalni i narodni život proveli u neprestanoj borbi za slobodu i "nisu proizveli samo jednog Karađorđa, nego mnogo Karađorđa i znane i neznane junake koji su se borili za slobodu".

- Danas je Srbija vraćena srpskom narodu, a srpski narod gdje god bio, ovdje i tamo, blizu i daleko, okupljen je oko nacionalne ideje i države Srbije u ideju koja se zove sloboda i naš nacionalni ponos i identitet - rekao je Dodik.

On je podvukao da su Srbi morali da prođu mnoge zablude, a jedna od njih je Jugoslavija, jer su, kako je rekao, Srbi stvarajući Jugoslaviju htjeli da stvore slobodu i za druge, a ne samo za sebe, "da bi ti drugi na kraju u raspadu Jugoslavije, stvorili svoje države".

- Ali i nas vratili Srbiji i danas srpski narod ima dvije države - Srbiju i RS. Ponosno smo okupljeni oko ideje srpskog naroda - naznačio je predsjednik RS, prenosi B92.

( Printscreen)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.