REGION

Vučićev izborni spot zabranjen zbog jednog detalja

( Printscreen)

CDM

18.2.2018

Srpsko Regulatorno tijelo za elektronske medije  zabranilo je izborni spot liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, u kojem je prikazana fotografija Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića.

Na sajtu Regulatornog tijela je objavljeno i obrazloženje.

U navedenom spotu se u tri kadra pojavljuje slika Đilasa i Šapića, nosilaca drugih izbornih lista na lokalnim izborima za Beograd.

- Shodno članu 15. stav 1. Zakona o oglašavanju, oglasna poruka koja sadrži lično dobro na osnovu koga se može utvrditi ili prepoznati identitet lica, može se objaviti u programu pružaoca medijske usluge jedino uz prethodni pristanak lica na koje se lično dobro odnosi. U konkretnom slučaju, predmetna oglasna poruka sadrži fotografski zapis likova kandidata drugih izbornih lista Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića, te se ista može objaviti jedino uz njihov prethodni pristanak - navodi se.

Prethodno je Đilas uputio pismo direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, u kojem je poručio da daje saglasnost za emitiranje spota Vučićeve liste u kojem se pojavljuje njegova slika, piše b92.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.