REGION

Beograd: Bogeski oslobođen, ubio provalnika u samoodbrani

b92.net

23.2.2018

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu.

U odluci suda se navodi da je Bogeski djelovao u samoodbrani, zbog čega je oslobođen optužbe da je izvršio krivično dijelo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane.

Riječ je o prvostepenoj presudi i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Manić, za kojeg Tanjug navodi da je bio od ranije poznat policiji, 2013. godine upao je u stan porodice Bogeski i na Saška Bogeskog nasrnuo šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Nakon koškanja, Manić je pobjegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo.

Bogeski je prošle godine u svoju odbranu rekao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu kćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je naveo, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je vidjeo jednu osobu koja mu je uperila baterijsku lampu u glavu pa joj nije vidio lice.

Osim toga, istakao je i da je zamahnuo nožem, ali da ne zna da li je tu osobu isekao, kao i da se ne seća da je provalnik iskočio kroz prozor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.