REGION

Šešelj: Srbija nikada neće biti dio EU

Arhiv

CdM

23.2.2018

Lider "Srpske radikalne stranke", Vojislav Šešelj, izjavio je danas da je ubijeđen da Srbija nikada neće postati članica Evropske unije.

Ja sam ubijeđen da Srbija nikada neće postati članica EU. Ona će biti tretirana kao lovište, kao mjesto odakle se izvlače sirovine, devize. Oni nas drže u ovakvom stanju dobrog tržišta, gdje svoje robe plasiraju bez ograničenja, i kao jeftinu radnu snagu - rekao je Šešelj gostujući na "TV Pink-u". 

Prema njegovim riječima, svi zvaničnici koji dolaze sa Zapada prijete, ucjenjuju i daju lažna obećanja i dodao je da od svih zvaničnika koji su posjetili Srbiju u posljednje vrijeme najviše cijeni posjetu ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova (Sergey).

- Posjeta Lavrova je došla u pravom trenutku, s obzirom na pritiske spolja. Predstavlja izraz maksimalne solidarnosti Rusije sa Srbijom, pružanje oslonca - ocijenio je Šešelj.

Govoreći o dijalogu između Beograda i Prištine, Šešelj kaže da bi Srbija trebalo da traži učešće Rusije u tom dijalogu, navodeći da je teza srbijanskih radikala da se Rusija uključi kao "sila zaštitnica".

- Ne može se bez EU donijeti definitivna odluka, ali u međuvremenu EULEKS radi svoje na terenu. Ono što je trebalo da znači ustupak Srbijancima, od toga nema ništa, a Albanci neće odustati od svog cilja, sa njima nema definitivnog dogovora dok se velike sile međusobno ne usaglase - naglasio je Šešelj.

Istakao je da bi Srbija trebalo što prije da donese odluku da se ruskom osoblju u Srbijansko-ruskom centru za humanitarne intervencije u Nišu da diplomatski status.

- Centar je čisto humanitaran i to su pokazale i delegacije stranih ambasada koje su tamo boravile - istakao je lider radikala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.