Ledenica teška 100 kilograma i duga 50 metara prijeti stanarima jedne zgrade u Beogradu

CdM
01.03.2018 20:30

Ledenica duga 50 metara i teška oko stotinu kilograma nalazi se na zgradi u beogradskoj ulici Serdara Janka Vukotića u naselju Rakovica.

Ledenica se proteže se od 14. sprata zgrade, pa sve do prizemlja, a stanari zgrade 14 navode da ovo nije prvi put da se formira ovako velika ledenica, javlja RTS. 

Kako kažu, prošle godine je bila čak pet puta deblja, a vjeruje se da se voda skuplja u prelivnoj posudi za grijanje na vrhu zgrade.

S obzirom na to da se nalazi na samo nekoliko metara od ulaza u zgradu, gdje se i djeca često igraju i sankaju, stanari strahuju da bi moglo biti povrijeđenih ako dođe do odvaljivanja.

Takođe, ističu da oni ne mogu sami da uklone ovako veliku ledenicu, pa su pozvali elektrane. Rečeno im je da će ekipa uskoro izaći na teren kako bi ispustila vodu iz sistema da se ledenica ne bi još povećala, prenosi CdM.

U Sekretarijatu za vanredne situacije RTS-u je rečeno da su po pravilu stanari dužni da sami uklanjaju ledenice sa svojih zgrada, ali da kada su one velike poput ove i kada im je teško prići, stanari treba da zovu vatrogasce.

Video: RTS

Tagovi

Ledenica Beograd
NA VRH