REGION

Čačak: Svećenik i vjeroučitelj uhapšeni s tovarom od 27 kilograma droge

Blic.rs

1.3.2018

Svećenik Milan Jordović (41) i vjeroučitelj Zoran Marinković (43) uhapšeni su u Mrčajevcima u blizini Čačka sa tovarom od 27 kilograma skanka!

Ova vijest pronijela se Požegom brzinom munje, ali je narod tek ostao u nevjerici kada je saznao da se radi o Milanu Jordoviću, parohu crkve u naselju Savinac.

Droga se nalazila u 52 paketa u prepravljenom bunkeru Passata užičkih registarskih oznaka.

Nezvanično, policajci koji su otkrili tovar i prenosioce droge pozvali su upomoć koleginicu iz MUP-a kako bi pretresla vjeroučitelja misleći da je žensko. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju muškarac.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", Zoran Marinković, koji je do prije nekoliko godina radio kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi "Petar Leković", prilikom hapšenja nosio je žensku odjeću.

- Od djetinjstva je volio da nosi žensku garderobu, zbog oblačenja smo ga zvali Majkl Džekson. Do prije 15-20 godina radio je kao zvonar u crkvi. Sada je, koliko znam, bez zaposlenja, pjeva u crkvenom horu - priča Požežanin, ništa manje zatečen informacijama o hapšenju.

Svećenik Milan otac je jednog dječaka. Rođen je u selu Radovci gdje živi s porodicom i gdje ima zasad malina.

Bogosloviju je završio u Prizrenu, a nekoliko godina službovao je u Ivanjici. Govorio je da su mu nudili da pređe da službuje u crkvi Svetog Save u Požegi, ali da nije htio jer mu je ljepše na selu.

Vijest o hapšenju zbog droge jedan od Jordovićevih parohijana pokušao je da poveže s pričom koju je čuo upravo od ovog svećenika.

- Kazao mi je da često putuje u Albaniju i da obilazi tamošnje pravoslavne manastire, da je fasciniran tim svetinjama i da u njima pronalazi duhovni mir - veli ovaj Požežanin.

Premda su uhapšeni u Passatu koji nije vlasništvo nijednog od njih, nemalo je ljudi u Požegi koji odbacuju verziju da je Jordović mogao da učestvuje u švercu droge.

Uvjereni su da je posrijedi ili podmetačina ili da pop nije znao da je u vozilu droga.

Milan Jordović, tada sa službom u Prilikama kod Ivanjice, 2011. godine bio je počasni član crkvenog suda Eparhije žičke koji je jednog mještanina iz Loznice kod Čačka isključio iz Crkve.

Izopćen je iz SPC-a jer je na svom imanju, po stavu suda, primio odbjegle monahe Eparhije raško-prizrenske i oformio monašku zajednicu bez blagoslova episkopa žičkog i odlazio na bogosluženja kod ražalovanog episkopa Artemija.

Jordoviću i Marinkoviću određeno je zadržavanje do 48 sati poslije kojeg će biti predati Višem tužilaštvu u Čačku zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Za primjer, ugledan, porodičan, autoritativan među svećenicima, cijenjen kod vjernika – identičan je komentar svih Požežana koji su pristali da pričaju za "Blic".

I svi od njih sa rezervom su primili vijest da je Jordović mogao da učini neko krivično djelo, naročito da krijumčari narkotike.

- Da je neko drugi uhapšen koga poznajem, pa i nekako, ali pop Jordo... Posljednji u koga bih upro prstom da se bavi nečim nečasnim. Ne mogu da povjerujem. Nekoliko paroha sam promijenio, ali nijedan sa toliko ljudskosti nije bio posvećen poslu i vjeri. Ako on lično ne prizna da je umiješan u sve ovo, niko me ne može uvjeriti da je on diler - kazao je jedan od Požežana kod kojeg je ovaj svećenik svetio vodicu prošle sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.