Koliko košta najskuplji stan u Beogradu?

B92
02.03.2018 19:14

Iz pouzdanih izvora saznajemo da zainteresiranih za skupe stanove ima i među stranim i među domaćim kupcima.

Inače, najskuplje plaćeni kvadrat u 2017. nalazi se u Beogradu na vodi - 696.888 eura za 98m2 – dok je najskuplja starogradnja u Knez Mihailovoj koštala “samo” 515.000 eura za 173m2.

Na tržištu nekretnina u glavnom gradu za svakog kupca ima ponešto. I, po pravilu, svaki kupac prvo zahtijeva diskreciju.

- Takvi stanovi pretpostavljaju da je oprema veoma luksuzna, da zgrada ima specijalno grijanje, dobru izolaciju, najčešće velike terase i da je čitav stan uređen tako da u njega unesete samo moderan namještaj i možete tu stanovati. Pritom, veoma je bitno ko još živi u toj zgradi, ko je osigurava, ima li zgrada prilaznu rampu, je li pristup garažama moguć iz nje… I, ono najvažnije je da se ne zna ko u toj zgradi stanuje - kaže agent prodaje nekretnina Kaća Lazarević.

Kvadratni metar u drugim gradovima u Srbiji košta bar upola manje od onog u glavnom gradu.

Najmanje se kupuje na jugu i istoku zemlje, a skoro trećina kupoprodajnih ugovora u 2017. sklopljena je u Beogradu. Tu cijena zavisi od vrste gradnje, i, naravno, općine u kojoj se nalazi.

-Kada je novogradnja u pitanju u 2017. se pojavio trend rasta cijene. Za 15 posto je skočila cijena novogradnje na teritoriji opštine Voždovac, dok je na teritoriji opštine Zemun cijena skočila za 17 posto. Interesantno je da je došlo do blagog pada vrijednosti nepokretnosti u novogradnji u opštinama Novi Beograd i Palilula od 6%”, navode iz Geozavoda.

Čak dvije kuće dijele titulu ”najskuplje“ u prošloj godini. Prodate su po cijeni od 1.300.000 eura i obje se nalaze na Dedinju.

NA VRH