REAKCIJE

Vučić čestitao Putinu izbornu pobjedu

AFP (Arhiva)

Srna

18.3.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Vladimiru Putinu povodom reizbora na mjesto predsjednika Rusije i poželio da nastavi odlučno voditi Rusiju putem napretka.

- Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsjednika Ruske Federacije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih građana - navodi se u čestitki.

Vučić ističe da je uvjeren kako će Putin svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu nastaviti da postiže uspjehe u rješavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njen dalji sveobuhvatni razvoj, saopćeno je iz Vučićevog kabineta.

- Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije i možete se osloniti na naš doprinos produbljivanju saradnje, kao i na zalaganje za ostvarivanje zajedničkih projekata. Uvjeren sam da ćemo, uz međusobno razumijevanje, stvarati bolje uvjete za generacije koje dolaze - naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije ukazao je na to da je zahvalan Putinu za njegov lični doprinos jačanju tradicionalnog i istinskog prijateljstva Srbije i Rusije, kao i odbrani državnih interesa Srbije, koja se ogleda i kroz podršku u UN, kao i u svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj integritet, ugled i slobodarsku tradiciju.

- Želim Vam da Vas, uz uspjeh na odgovornoj dužnosti, prate dobro zdravlje i sreća u ličnom životu. Nadam se, dragi prijatelju, da ćete nam i u novom predsjedničkom mandatu učiniti čast i ponovo posjetiti Srbiju, jer je svaki susret s Vama prilika za dragocjene razmjene mišljenja i mudre savjete - dodaje se u čestitki Vučića.

Prema preliminarnim podacima, aktuelni predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ostvario je uvjerljivu pobjedu na predsjedničkim izborima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.