SRBIJA

Detalji tragične smrti malenog dječaka iz Beograda: Našla ga majka i sestre

Blic.rs

24.3.2018

Dječak V. B. (11), koji je pronađen u četvrtak obješen o kvaku u stanu u centru Beograda, stradao je nesretnim slučajem u igri.

Jedanaestogodišnji dječak bio je sam u sobi kada je u igri obmotao maramu oko vrata, a ona se upetljala i oko kvake na vratima. U tragičnom momentu dječak je sam bio u sobi i spremao se da za nekoliko minuta krene na trening. U trenutku nesreće koja se dogodila oko 19 sati, u stanu su bile su njegova majka i dvije starije sestre, a otac na putu u Herceg Novom.

Nesretnog dječaka pronašla je majka kada je posegnula za kvakom da uđe u sobu i da ga pozove, jer je bilo vrijeme da krene na trening.

- Niko od njih tri ništa nije čuo, stan je veliki, oko sto kvadrata, i dječak ima svoju sobu. Majka mu je rekla da ode da se spremi za trening. On je otišao i poslije nekog vremena majka ga je pozvala, ali on se nije odazvao. Zvala ga je nekoliko puta jer je bilo vrijeme da krenu, ali ništa. Kada se nije odazvao, krenula je kod njega u sobu. Otvorila je vrata od sobe i vidjela ga kako leži bez svijesti, s maramom zavezanom oko vrata obješenom za kvaku... - priča jedan od rođaka, kojeg smo jučer zatekli u zgradi u Ulici Dragoslava Jovanovića, nedaleko od Skupštine grada, gdje je mališan živio s porodicom, piše Blic.rs.

Tri žene u tom trenutku nisu ništa mogle da učine jer se sve odigralo veoma brzo.

- Znate kakve su one današnje igre, sigurno se nešto igrao s maramom i onda se u trenutku nepažnje to dogodilo... - dodaje potreseno rođak malog dječaka.

Oko 19 sati intervenirala je i Hitna pomoć, međutim, kako je rečeno "Blicu", njihova ekipa mogla je samo da konstatira smrt.

Kako priča dječakov rođak, mališan je trenirao košarku i džudo. Pohađao je osnovnu školu na Slaviji, gdje jučer nisu željeli da daju komentare.

Kako saznajemo, ova porodica doselila se prije nepunih godinu dana u Beograd iz Crne Gore, a dječak je u septembru krenuo u tu beogradsku osnovnu školu.

U trenutku nesreće otac malog dječaka bio je u Herceg Novom. Kada je čuo tragičnu vijest, odmah se vratio u Beograd, a prema riječima rođaka, jučer je bio na Institutu za sudsku medicinu. Tamo su nezvanični preliminarni rezultati obdukcije pokazali da je u pitanju zaista nesretni slučaj.

Očajne majka i sestre stradalog dječaka u šoku su i shrvane bolom zbog tragične smrti mališana.

Tragedija 12-godišnje M. G. iz Dimitrovgrada, koja se u aprilu 2015. godine ugušila u svojoj kući u Ulici 8. septembra kada joj se gajtan od roletne obmotao oko vrata, nažalost još jedna je nesreća u kojoj su najmlađi stradali u domu.

Djevojčica je ušla u kuću da bi sredila svoju sobu i popela se na sprat. Tijelo nesretne djevojčice našao je njen tri godine mlađi brat s kojim se djevojčica prethodno igrala u dvorištu porodične kuće. Nije prošlo ni 15 minuta kada je brat ušao u njenu sobu i počeo da viče, jer je zatekao nepomično tijelo sestre.

Majka je dojurila u sobu, pokušala je da oživi kćerku, pozvana je i Hitna pomoć, koja je nažalost mogla samo da konstatira smrt djevojčice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.