SRBIJA

Vučić prihvatio Erdoanov poziv: U Ankaru vodim veliku delegaciju poslovnih ljudi

Agencije

30.3.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u petak da je prihvatio poziv predsjednika Turske  Redžepa Tajipa Erdoana (Reccep Tayyip Erdogan) da u maju posjeti Ankaru.

- U maju idem u Ankaru, bit će to velika posjeta. Mnogo ljudi će ići sa mnom, poslovnih ljudi, i idemo da dalje razvijamo te odnose - rekao je Vučić novinarima tokom posjete radilištu putnog Koridora 11, između Lajkovca i Ljiga.

Vučić je sinoć razgovarao telefonom s predsjednikom Turske, koji je, kako je prenio RTS, naglasio da visoko cijeni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji povodom teškog incidenta i "napada koje su prištinske vlasti izvele na sjeveru Kosova."

Vučić je u polusatnom razgovoru upoznao Erdoana s detaljima incidenta i iznio sve činjenice koje su tome prethodile.

Predsjednik Srbije je danas poručio prištinskim vlastima da mogu "nastaviti da se sile, a mi ćemo, gledati da čuvamo mir i štitimo stabilnost".

Također je poručio da će o rekonstrukciji Vlade Srbije, s premijerkom Anom Brnabić razgovarati "kada dođe vrijeme".

Vučić je danas rekao da se nada da će ponovo ugostiti predsjednika Kine Si Đinpinga, jer bi to, kako je rekao, bila velika čast za malu zemlju kao što je Srbija.

- Ja ću da ga čekam i, nadam se, dočekam. Jer će to biti velika čast da jedna tako mala zemlja dva puta ugosti predsjednika Sija - rekao je Vučić, koji je posjetio gradilište s ambasadorom Kine u Srbiji Lijem Mančangom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.