"Nikada nisam vidjela Vučića ovako razočaranog"

ANA BRNABIĆ

"Nikada nisam vidjela Vučića ovako razočaranog"

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da je imala veoma dug sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da ga nikada nije vidjela toliko razočaranog.

Ona je navela, gostujući na RTS, da je najviše vremena na tom sastanku bilo riječi o situaciji na Kosovu.

“Najiskrenije, nikada nisam vidjela predsjednika toliko razočaranog reakcijama naših partnera. Situacija je teška posljednjih sedmica i mislim da je sve ono što se dešavalo nešto što je svojevrsan presedan“, rekla je ona.

Kako je dodala, i ona je sama razočarana nedostatkom reakcije partnera Srbije, da nije čula nikakvu osudu zbog hapšenja direktora Kancelarije za KiM, a da je očekivala “oštru“.

“Imali smo težak ponedjeljak, tešku sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Predsjednik je tada razmišljao hladne glave, bez emocija, da je pustio emocije da uzmu maha situacija se ne bi dobro završila“, rekla je ona.

Brnabićeva navodi da je bila optimista i da je poziv predsjednika na unutrašnji dijalog jasna poruka da je Srbija spremna na dijalog, ali da situacija postaje sve teža.

“Kad smo u ponedjeljak imali predstavnike Kancelarije za KiM na Kosovu da razgovaraju o miru, napadnuti su puškama, dugim cijevima, imali smo otmicu Marka Đurića, a ti ljudi su išli da razgovaraju o kompromisu“, rekla je ona.

Na pitanje da li postoje neka nova saznanja kada je u pitanju taj slučaj, premijerka navodi da postoje saznanja, te da je Priština imala apsolutnu podršku svojih partnera, međutim nije htjela da precizira tačno o kome je riječ.

Vezane vijesti

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH