REAKCIJE

Čedomir Jovanović traži hapšenje Vojislava Šešelja

Agencije

18.4.2018

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zahtijeva od policije da hitno identificira i privede osiguranje Vojislava Šešelja, kao i njega, zbog današnjeg fizičkog napada na Nenada Čanka da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani i upozorio, „u slučaju da skup bude odobren, on neće biti održan, jer ćemo ga spriječiti“.

- Ako je policija nesposobna da to uradi, onda ćemo biti prinuđeni da sami reagujemo, kako smo već to radili u prošlosti kada su u pitanju Šešelj i njegova horda sastavljena od nasilnika i primitivaca - izjavio je Jovanović.

Potrebno je, kako je rekao, staviti tačku na bahaćenje Vojislava Šešelja i spriječiti njegovo teroriziranje cijele zemlje i poštenih i pristojnih građana.

- Danas je u napadu na hrvatske parlamentarce obrukao Srbiju i svakog građanina, još jednom služeći se primitivnim ponašanjem nedostojnog normalnog i razumnog čovjeka, što Šešelj nikada nije ni bio - ocijenio je Jovanović.

Gazeći hrvatsku zastavu i vrijeđajući hrvatske poslanike, samo je kompromitirao Srbiju u očima ljudi koji žive u našem susjedstvu, svjesno stvarajući tenzije koje treba da pogoršaju naše međusobne odnose, istakao je Jovanović.

Jovanović, također, traži od policije da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani, jer je to samo prilika da osuđeni ratni zločinac Šešelj i dalje širi svoju mržnju i poziva na nasilje.

- U slučaju da skup bude odobren, unaprijed upozoravamo da on neće biti održan, jer ćemo ga spriječiti. Suprotstavljanje Vojislavu Šešelju i njegovom ludilu obaveza je svakog pristojnog čovjeka u Srbiji - kaže Jovanović u pisanoj izjavi za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.