TENZIJE

Ambasada Srbije u Hrvatskoj odbila da primi protestnu notu

Agencije

18.4.2018

Ambasador Srbije u Zagrebu Mira Nikolić odbila je da primi protestnu notu Hrvatske.

Ona je notu odbila sa obrazloženjem da zvaničnici Republike Srbije nisu učinili ništa loše zbog čega bi posjeta Beogradu delegacije hrvatskog parlamenta bila prekinuta.

Nikolićeva je, prema saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Srbije, podsjetila da je predsjednik Aleksandar Vučić nedavno u Zagrebu doživio i gore neprijatnosti, ali nije prekidao posjetu.

Nikolićeva je, istovremeno, ukazala da su predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, kao domaćin posjete, i premijerka Ana Brnabić odmah osudile incident koji je napravio lider radikala, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

- Ambasador Mira Nikolić je, također, rekla da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavne posjete Zagrebu doživio i gore neprijatnosti, ali nije napuštao Zagreb, naglašava se u saopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije ocjenjuje da nikome nije u interesu da pojedinačni incidenti zaustave proces dijaloga koji je dobio na intenzitetu posle sastanka predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu. Srbija ostaje posvećena dijalogu, dobrosusedskoj i regionalnoj saradnji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.