SRBIJA

Šešelj: Idemo u Hrtkovce; Stefanović: Policija će provesti zabranu

Avaz.ba

3.5.2018

Očigledno je režim svjestan da nema zakonskog osnova da nam zabrani skup u Hrtkovcima. On bi da nas umori, ali kakav god ishod bio, mi idemo u Hrtkovce - izjavio je danas ratni zločinac i lider radikala Vojislav Šešelj.

On je na pres-konferenciji u Skupštini Srbije objasnio da "ako sve ostane na formalnoj zabrani", radikali neće ići u kolonoma, već da "će ići ko gdje želi i može". 

- Otići ćemo tamo i sjesti na livadu. Pošto je zabranjen, ne možemo instalirati razglas. Klimat ćemo glavom, građani će nas razumjeti - izjavio je Šešelj.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da su svi skupovi u Hrtkovcima zabranjeni i da je uvjeren da će policija biti kadra da tu odluku provede. 

On je objasnio da je na osnovu odluke Upravnog suda, da policija vrati na dopunu rješenje SRS-u, u smislu da osoba koja se potpisala pod zahtjev nije imala aktivnu legitimaciju da predstavlja stranku, zahtjev na dopunu vraćen.

- SRS je ispunila to rješenje i mi smo skup zabranili, kao i prvi put. Zabranili smo ne samo SRS-u već bilo kojoj drugoj stranci koja je htjela održati skup - podvukao je Stefanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.