VLADA SRBIJE

Zbog homofobnih izjava ministra Ana Brnabić ponudila ostavku?

Index.hr/Avaz.ba

5.5.2018

Srbijanska premijerka Ana Brnabić napala je ministra za inovacije u Vladi Srbije Nenada Popovića, koji se na Twitteru zapjenio zbog mogućnosti da hrvatska gej slikovnica "Moja dugina obitelj" dobije i srbijansku verziju.

Podsjetimo, Popović je na Twitteru napisao da im "iz Hrvatske uvoze gej slikovnice" i da to "pod hitno treba zaustaviti". Napisao je i: "Moramo stati na put onima koji nas žele uvjeriti da je uredu da Roko ima dvije mame, a Ana dvojicu tata."

Brnabić mu je poručila da bi se trebao, umjesto komentiranja hrvatske gej slikovnice, baviti svojim poslom u Vladi Srbije.

- Popović je, kao ministar bez portfelja, zadužen za inovacije, zadužen da Ana, Stefan ili Miloš, da sva ta djeca ostanu u Srbiji, posao mu je da se bavi time da napravi uvjete da djeca ostanu u našoj zemlji - poručila je Brnabić.

Rekla je da Popovićeva izjava "nije u duhu tolerancije koju Vlada pokušava promovirati" i da je "uvrijedio dio građana Srbije za koje radi i koje plaćaju Vladu".

Srbijanska premijerka je dodala nije htjela odmah reagirati jer misli da treba naučiti da se ne reagira na prvu loptu.

- Da sam jučer reagirala, rekla bih mnoge stvari koje ne treba prenositi preko medija - kazala je.

Najavila je da će s Popovićem razgovarati u četiri oka "da bi pokušala shvatiti njegovu izjavu". Ustvrdila je i da ne postoji nikakva uzročno-posljedična veza između homoseksualnosti i nataliteta te da će "zamoliti ministricu koja je zadužena za ta pitanja da objasni ministru Popoviću da natalitet nema veze s time što je netko gej".

Pojavili su se navodi i da je Brnabić dala ostavku zbog svega.

"Večernje novosti" objavile su da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ostavku koju je u petak ponudila premijerka poslije sjednice Vlade Srbije zbog polemike o tvitu ministra Nenada Popovića u kojem je iznio diskriminatorske stavove o LGBT populaciji.

Prema navodima ovog lista, u otvoreni verbalni sukob Ane Brnabić i Nenada Popovića umiješale su se i ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović otvoreno braneći kolegu, poslije čega je premijerka ponudila ostavku.

No, ministri odbrane i rada Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević demantirali su navode u medijima da je premijerka Ana Brnabić ponudila ostavku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.