SRBIJA

Brnabić: Petak je bio moj najteži dan kao premijerke, ali ostajem na čelu Vlade

Agencije

6.5.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je istina da je petak bio jedan od najtežih dana za nju otkako je ušla u Vladu Srbije, ali da ostaje na njenom čelu.

Ona je za Blic nedjelje izjavila da je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću tada rekla da je takvi dani natjeraju da razmisli o svom mjestu i ulozi u Vladi.

- Moja ljubav prema Srbiji, vjera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi - da građani bolji život osjete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju porodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu - rekla je ona.

Taj list podsjeća da su se premijerka Brnabić i ministar Nenad Popović sukobili u petak na sjednici Vlade nakon tvita tog ministra kojim je pozvao da se spriječi distribucija hrvatske dječije gej slikovnice u Srbiji.

Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

Istaknula je da su članovi Vlade tu zbog građana, a ne obrnuto.

- Moramo da naučimo da biramo riječi. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vrijeđaju ili dovode u situaciju da se osjećaju kao građani drugog reda. Ova vlada treba da promovira toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vrijeđa nikoga - rekla je Brnabić.

Dodala je i da je o ovoj tem sada stavila tačku i da principi kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti i međusobnog poštovanja ostaju načela kojima će voditi Vladu i na čemu će insistirati kod svih članova svog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.