OPTUŽBE

"Air Serbia" se oglasila o slučaju Splićanki koje su pokradene, njihova priča je drugačija

Index.hr

7.5.2018

Nakon što je "Slobodna Dalmacija" objavila priču sedam Splićanki koje tvrde da su pokradene u Beogradu na povratku iz Njujorka, oglasili su se iz optužene aviokompanije "Air Serbia".

- Povodom pisanja pojedinih medija u vezi s tvrdnjom o nestalim stvarima, obavještavamo javnost da je "Air Serbia" još prošle godine provela istragu o situaciji koja se, navodno, dogodila 27. oktobra 2017. godine.

Tom prilikom odmah su, u saradnji s kolegama s beogradskog aerodroma, pregledani snimci na osnovu kojih nije utvrđeno ništa sumnjivo. Bez obzira na to, kao i na činjenicu da dokumentacija koju su putnice dostavile nije sadržala sve elemente, kompanija im je isplatila novac. Sve osim jedne putnice dostavile su brojeve svojih računa i novac im je prebačen prije nekoliko mjeseci. Spomenuta putnica, također, je obaviještena o iznosu, ali do sada nije dostavila bankovne podatke - saopćili su.

Podsjetimo, djevojke su iz Njujorka u Zagreb putovale povezanim letom preko Beograda. Budući da je razmak između dva leta iznosio čak osam sati, otišle su na ručak i zatim se vratile na Aerodrom "Nikola Tesla".

Kako tvrde, neugodno iskustvo doživjele su nakon slijetanja u Zagreb, kada su pokupile svoje kofere. Kažu da je svih 11 kofera bilo oštećeno, obijenih lokota, a pojedini su bili lakši za gotovo pola prijavljene težine u odnosu na početak putovanja.

- Moj prtljag je u Njujorku zaprimljen s crvenom navlakom, u Zagrebu sam je našla razbijenu, bez navlake, s uništenim lokotom te oko devet kilograma lakšu nego na mjerenju težine u SAD. Iz prtljaga je otuđeno 90 posto kupljene robe, uključujući i dva para tenisica, kozmetiku, odjeću koja je bila nova, zapakirana i s etiketom. Ukupna šteta je velika, gotovo 1.000 dolara po svakoj od nas; svakako je prevelika da bi se mjerila novcem - ispričala je jedna Splićanka za „Slobodnu Dalmaciju“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.