REGION

Vučić: Srbija je pogrešnim potezima stavila pečat na koverat kosovske nezavisnosti

Blic.rs

13.5.2018

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je danas da se ne plaši nikakvih sankcija Zapada u procesu rješšavanja pitanja Kosova, koliko ga brinu "puzajući problemi", poput odlaska ljudi iz Srbije i niskog nataliteta.

Dodao je da su za situaciju i veoma lošše okolnosti u kojima se rješava problem Kosova donekle i sami odgovorni, "imajući u vidu pogrešnu politiku i neke poteze" Srbije kojima su praktično stavili "pečat na koverat kosovske nezavisnosti". 

Za eventualne sankcije pitali su ga novinari povodom informacija o dogovoru Evrope i SAD o Kosovu, nedavno u Vašngtonu, odnosno o "vašingtonskom dokumentu".

Naglasio je najprije da nije vidio nikakav dokument s nedavnog sastanka takozvane Kvinte u Vašingtonu, te da ono što se tamo moglo govoriti, i ne može biti neko veliko iznenađenje, jer je riječ o zemaljama koje su sve priznale kosovsku nezavisnost.

- Neće biti sankcija, to je sve što mogu da kažem. Nisam vidio nikakav vašingtonski dokument. Načuo sam šta neki nude kao svoje principe i neka načela. Nešto mi je poluzvanično saopćeno. To nije ništa posebno novo - naveo je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.