REGION

Jezivi detalji smrti u Novom Sadu: Nadica je kačila zavjesu, ja sam krenula na terasu i tamo vidjela užas

Kurir.rs

13.5.2018

Nadica Ilić (41) poginula je danas oko podneva kad se okliznula sa ivice terase na četvrtom spratu porodičnog stana, u kom je živjela s majkom.

Nadica Ilić (41) iz Novog Sada tragično je nastradala danas dok je postavljala zavjesu na terasu, u zgradi u Fruškogorskoj ulici broj 6 u Novom Sadu. Nesretna žena je, najvjerovatnije uslijed nepažnje, pala s visine od oko 10 metara i na mjestu ostala mrtva.

Nesreća se dogodila oko podneva, u vreme dok su Nadica i njena majka Štefica Ilić spremale stan.

- Ne znam šta se ovo desilo... Kako ode moje zlato, moja vrednica. Nije tačno da se ubila, nije imala nikakvog razloga za to. Bila je sretna. Rodila sam je u šestom mjesecu s kilogram i nešto i od tada se borila za nju. Stasala je u lijepu djevojku i jaku ženu, i sad da je izgubim na ovaj način - plačući priča očajna Štefica.

Kako kaže, ona i Nadica su se još ranije dogovorile da u nedelju, pošto Nadica nije radila tog dana, pospreme stan.

- Podijelile smo posao i rekle da ćemo pola stana danas očistiti, a drugu polovinu sutra po podne, kad ona dođe s posla. Ona je, doduše, više čistila i prala veš i zavjese, a ja sam se oko ručka zanijela. Na terasu ljeti stavljamo malo deblje zavjese kako nam sunce ne bi smetalo. Ona je tu zavjesu oprala i onda se popela na stolicu da zakači tu prokletu zavjesu. Ništa nisam čula - priča nesretna majka.

- Spremala sam salatu i pošla sam do terase da je pitam kakvu želi. Ali nje nije bilo.... Joj meni! Pogledala sam dole i vidjela Hitnu pomoć i policiju. Istrčala sam odmah dole. A na betonu moje zlato... Nepomična mrtva leži. Klekla sam i ljubila sam je sve dok me policajac nije odvojio od nje - kroz jauke govori očajna žena.

U stanu smo juče zatekli i Nadičinu stariju sestru sa suprugom, koji su došli čim su čuli strašnu vijest.

- Ne, moja sestra nije namjerno skočila, garantujem! Nije imala nikakvog razloga. Gledala sam i njen mobilni da slučajno nema nešto. Ali nema... Ovih dana je držala neku dijetu, moguće je da joj se zavrtjelo u glavi kad se popela da okači zavjesu i da je zanijelo i da je pala. To je bila sestra za primjer. Kad nam je otac prije više od 20 godina nastradao u saobraćajnoj nesreći, ona je riješila da ostane s majkom i da brine o njoj - rekla je neutješna sestra, ne prestajući da grli sestrinu sliku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.