REGION

Ponovo drama u Srbiji: Vlasnik hotela "Prestiž" četvrti put prijeti samoubistvom

Screenshot

Blic.rs

23.5.2018

Vlasnik hotela "Prestiž" Bojan Radovanović četvrti put popeo se na krov hotela, odakle prijeti samoubistvom zbog najavljenog prinudnog iseljenja.

Radovanović je na krovu istakao transparent s natpisom "Štrajk glađu". On je ponovo obukao majicu s likom predsjednika Aleksandra Vučića.

Kako je Radovanović 19. aprila ispričao za "Blic", nakon što je, također, prijetio da će skočiti s krova hotela, na ovakav očajnički potez odlučio se zbog duga od 300.000 eura. On je objasnio da je ovaj novac pozajmio od Dragana Silića, a Silić od Novaka Buhe, inače brata Ljubiše Buhe Čumeta.

Radovanovićev advokat Edvin Prelić rekao je tada da su Radovanoviću novac pozajmili sa zelenaškom kamatom od deset posto, a nekoliko mjeseci kasnije natjerali ga da potpiše kupoprodajni ugovor za "Prestiž".

- U julu 2014. godine oni upadaju naoružani u hotel, snimak postoji i na YouTubeu. Zatim, 9. marta 2017. godine Buha i Silić zaključuju sudsko poravnjavanje da Silić Buhi da Radovanovićev hotel na ime njihovog internog duga.

Radovanović je tada rekao da se popeo na krov i odlučio da ugrozi svoj život da bi odbranio svoje i vlasništvo svoje supruge i djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.