REGION

Šešelj posjetio Legiju u zatvoru i od njega dobio latinično ovlaštenje za obaranje presude

Informer

31.5.2018

Lider SRS-a Vojislav Šešelj posjetio je u zatvoru Zabela Milorada Ulemeka Legiju. Nakon razgovora pokazao je papir koji mu je predao Ulemek.

Na papiru je napisano da Ulemek daje Vojislavu Šešelju ovlaštenje da lider radikala sa svojim pravnim timom pokrene postupak revizije sudskog postupka u kojem je Ulemek osuđen na najtežu kaznu zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

- Ovlašćujem dr. Vojislava Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja i ulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen - napisao je Ulemek.

Na navodnom ovlaštenju nema pečata, drugih podataka ovlašćenih lica, niti pečata notara.  



Kako je Šešelj rekao, Ulemek, poznatiji kao Legija, zadovoljan je uvjetima koje ima u Zabeli, čita, piše trenira, ali, također, ni ne žali za ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem, za čije ubistvo je dobio maksimalno propisanu kaznu zatvora od 40 godina.

Prema Šešeljevim riječima, osim revizije postupka za ubistvo Đinđića, trebalo bi uraditi i kompletne revizije slučajeva ubistava Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije.

Također je rekao i da je kod Ulemeka otišao, kao što je jučer i najavio, da ''zajedno oslobađaju Kosovo", o čemu će sutra razgovarati i sa Zvezdanom Jovanovićem, također osuđenim na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo Đinđića.

Ali, kako je rekao, ići će korak po korak, odnosno najprije će se pozabaviti revizijom sudskih postupaka. Prema riječima Šešelja, s Ulemekom je razgovarao više od sat, a govorio je i tome da je Zabela jedan od rijetkih zatvora u kojem je bio, a u kojem su ga toliko rigorozno pregledali da je savjetovao i Haški tribunal da se ugleda na srpski zatvor i njegove mjere sigurnosti.

Jer, kako je rekao, da se u Hagu kontroliralo kao u Zabeli, hrvatski general Praljak ne bi unio u sudnicu otrov i tako se ubio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.