SANKCIJE

Vojislavu Šešelju blokirali račun zbog neplaćenog duga za sudsku taksu

Vecernje novosti
04.06.2018 13:37

Predsjedniku Srpske radikalne strane i poslaniku Vojislavu Šešelju izvršitelji su nedavno blokirali dinarski bankovni račun zbog neplaćenog duga za sudsku taksu, u iznosu od 180.000 srbijanskih dinara.

U pitanju je novac koji je trebalo biti uplaćen tokom procesa koji je lider SRS-a vodio i dobio protiv jednog političara, još dok je bio u zatvoru u Tribunalu u Hagu. Kada se vratio i počeo primati zaradu iz Skupštine Srbije, kao šef poslaničke grupe, izvršitelji su odmah krenuli u akciju za naplatu potraživanja.

Šešelj za "Novosti" objašnjava da je za ovaj dug saznao kada nije mogao podići poslaničku plaću koju prima preko računa.

- Moj advokat nije platio taksu za jedno suđenje i tako su meni izvršitelji natovarili taj dug od 180.000 dinara. Iznos je bio mnogo manji, ali se u međuvremenu gomilala kamata i iznos je postao veći - objašnjava Šešelj.

Njemu je od plaće skinut veći dio duga, pa mu je račun ponovo otvoren.

Inače, Šešelj u posljednje vrijeme kuburi sa bankama. Zbog toga što je na "crnoj listi" američke Službe za kontrolu imovine u inozemstvu, on ne može podići ušteđevinu od 70.000 dolara u Siti banci u Portoriku, kao i 117.000 dolara iz Australske banke.

NA VRH