PREDSJEDNIK

Vučić o Jeremićevoj tužbi: Vi ćete, lopovi, meni suditi?

Informer.rs.

4.6.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišli su ogledni stan iz državnog projekta stanogradnje za pripadnike snaga sigurnosti "Zemunske kapije" u ulici Cara Dušana.

Predsjednik Srbije je poručio okupljenima da je Vlada razumjela značaj stanova, te da je znala da će dio ljudi ovo posmatrati sa skepsom.

- Molim vas da posjetite ovaj stan koji će biti dostupan za sve pripadnike vojske, policije, sigurnosti. Moći će vidjeti njegov kvalitet u svakom smislu. Hvala svima u Vladi koji su ozbiljno radili ovaj posao - poručio je predsjednik.

Ogledni stan od 67 kvadrata vojnik ili policajac plaćat će mjesečno oko 118 eura, kaže Vučić.

- Ovakav stan ne može se iznajmiti ni za duplo više para, a plaćate svoj stan. Ovo doprinosi novom rastu u Srbiji i pokazuje koliko ekonomija napreduje. Lako je kritizirati, ali sjetite se odakle smo počeli - kaže Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o navodnom raspoređivanju srpske vojske na administrativnoj granici, predsjednik Srbije kaže da je on vrhovni komandant Vojske Srbije, te da nije znao da albanski mediji odlučuju o tome gdje se nalazi naša vojska.

- Nije bilo naše vojske, ali se neću pravdati i da ih je bilo tamo. I tačka! - kaže Vučić.

Vučić je podsjetio na "lopovluk" Vuka Jeremića, dodajući da je jasno da je riječ o međunarodnoj kriminalnoj bandi.

- Prijete mi tužbom. Nisu me uplašili! Vi ćete, lopovi, meni suditi?! Ambasada iz Katara mu prebacuje 200 hiljada eura! Zamislite da meni prebaci neka ambasada toliki novac?! Za koje poslove je to dobio? Tužite me! A tražili su od mene da im tražim po 50 i 100 miliona. Odakle meni toliko novca? Sve im je u milionima! Manje od toga ne konzumiraju - kaže predsjednik Srbije.

Stanovi iz programa Vlade i za zdravstvene radnike, mlade..?

Predsjednik Aleksandar Vučić pozvao je pripadnike snaga sigurnosti koji su zainteresirani da kupe stan uz pomoć Vlade Srbije, da pogledaju ogledni stan u naselju Zemunske kapije i uvjere se šta će moći kupiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.