SRBIJA

Državljanin Srbije uhvaćen u prijevozu ilegalnih migranata na području Slunja

Avaz.ba

6.6.2018

Karlovačka policija kazneno je prijavila državljanina Srbije koji je uhvaćen na području Slunja u ilegalnom prijevozi migranata u kombiju švedskih registracija, te je dovezen na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, obavijestila je u srijedu policija.

 Karlovačka policija je, naime, u ponedjeljak, 4. juna, na području Slunja, zaustavila kombi vozilo švedskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Srbije. Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je srbijanski državljanin iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombiju prevozio 23 strana državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

 Istragu su proveli službenici Policijske uprave karlovačke u saradnji sa službenicima Direkcije policije.

 Šezdestetgodišnji srbijanski državljanin je zbog krivičnog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.