SRBIJA U kombiju prevozio 23 strana državljana

Državljanin Srbije uhvaćen u prijevozu ilegalnih migranata na području Slunja

Avaz.ba
06.06.2018 20:49

Karlovačka policija kazneno je prijavila državljanina Srbije koji je uhvaćen na području Slunja u ilegalnom prijevozi migranata u kombiju švedskih registracija, te je dovezen na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, obavijestila je u srijedu policija.

 Karlovačka policija je, naime, u ponedjeljak, 4. juna, na području Slunja, zaustavila kombi vozilo švedskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Srbije. Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je srbijanski državljanin iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombiju prevozio 23 strana državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

 Istragu su proveli službenici Policijske uprave karlovačke u saradnji sa službenicima Direkcije policije.

 Šezdestetgodišnji srbijanski državljanin je zbog krivičnog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo.

Tagovi

Srbija
NA VRH