SRBIJA

Meho Omerović: Nije do proljeva, ukrao kozmetiku pa se pozvao na diplomatski imunitet

Blic.rs

13.6.2018

Poslanik u Skupštini Srbije Meho Omerović, koji je nedavno priveden na frankfurtskom aerodromu zbog sumnji na krađu u fri-šopu, neće biti sankcioniran.

Kako se saznaje iz medija, prema policijskom izvještaju iz Njemačke, Omerović se pozvao na diplomatski imunitet i tu je cijeli slučaj za Njemačku završen.

On neće biti krivično gonjen u Njemačkoj, a prema zakonu, ne postoji način da bude smijenjen s funkcije narodnog poslanika. Jedino što je teorijski moguće je da sam podnese ostavku.

Također se špekulira i o njegovom eventualnom izbacivanju iz stranke. 

Prema riječima predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković, postoji mogućnost i da mu ne bude produžen diplomatski pasoš. Ako se potvrdi da je sve kako piše u izvještaju njemačke policije, ona neće potpisati da dobije diplomatsku putnu ispravu, prenijeli su mediji.

Poslanik Omerović koji je nedavno priveden na frankfurtskom aerodromu zbog sumnje na krađu u fri-šopu, svoje postupke opravdao je stomačnim problemima, odnosno proljevom, zbog čega je s kozmetikom koju je imao u rukama otišao u toalet.

Ovaj slučaj je u susjednoj državi podigao veliku prašinu, jer je, kako je ocijenjeno, tim postupkom bačena sjena na Parlament Srbije. 


 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.