REGION

Incident u Čačku: Rušili kuću ne znajući da je čovjek unutra?!

Novosti.rs.

Novosti.rs

13.6.2018

Prilikom rušenja objekata na trasi buduće Ulice 10, čija je izgradnja u toku, teško je povrijeđen Stefan Stojadinović (23) iz Kragujevca. Na njega se obrušio plafon kuće, koju su bagerom rušili radnici JP “Gradsko zelenilo” ne znajući da se Stefan uopšte nalazi u njoj!?

Njegov poziv za pomoć u posljednjem momentu čuo je komšija Saša Rakićević, koji je jedva zaustavio vozača teške mašine. Kada su utrčali među ruševine, Stefan je bio prekriven sa pola metra cigle i šuta, u velikoj prašini. Zapomagao je, urlao od bolova. Nije znao ni ko je, niti gdje se nalazi, bio je dezorijentiran...

Ekipa Hitne pomoći odmah ga je prevezla u urgentni centar čačanske bolnice, odakle je prebačen u KC u Kragujevcu. Prema našim saznanjima, mladić nije životno ugrožen, dosta je ugruhan i ima tešku povredu kuka, pišu Novosti.rs.

Vlasnik kuće koja je rušena Aco Ognjević kazao nam je da je ovaj događaj strašan i sraman, jer njegova kuća po slovu zakona nije mogla biti rušena dok mu se ne isplati odšteta za objekt.

On dodaje da niko nije obavijestio vlasnike kuća na ovoj trasi kada će one biti rušene niti je gradilište adekvatno osigurano.

- Stefan je živio u mojoj kući. Došao je u Čačak iz Kragujevca, jer je ovdje pronašao posao. Uskoro je trebalo da mu se žena i dijete presele ovdje. Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo i da je njegovo jednogodišnje dijete zatrpano – ispričao nam je Ognjević, inače profesor u Gornjem Milanovcu, koji je najavio tužbu protiv grada i izvođača radova.

- Kada sam pitao rukovodioca radova, izvjesnog Šelovića, kako je moglo ovako nešto da se dogodi, te da su zamalo ubili čovjeka, on mi je drsko odgovorio da je on prije početka radova viknuo u pravcu kuće i pitao da li ima neko u njoj. Pitam se da li je pomislio da je neko možda zaspao, da je taj neko možda gluh? Šelović mi je, kada sam ga pitao i kako mogu da ruše moju kuću kada nisam isplaćen, odgovorio da ima naređenje da ruši, a da ja mogu da ih tužim, ali da ću na sudu dobiti, citiram, “ku...c”. Idem do Strazbura, ovo je šokantno – kaže vlasnik kuće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.