PLEMENIT GEST JEDNE MAJKE

Novac skupljala radeći kao spremačica i donirala ga bolnici gdje su joj operirali dijete prije 15 godina

Blic.rs

16.6.2018

Jedna majka čije je dijete prije 15 godina operirala dr. Mila Stajević, kardiohirurg iz Instituta za majku i dijete, dala je donaciju od 200.000 dinara u “Fondaciju za dječje srce”, koja isključivo sakuplja novca za ovu bolnicu.

Međutim, ovdje nije riječ o pukoj donaciji, već o jednom zadivljujućem činu. Ta žena godinama je skupljala novac, radeći kao spremačica.

– O kome je riječ, to u ovom trenutku ne znam ni ja. Donirala je anonimno. Vjerujte mi i ja bih voljela više da znam – kaže za dr. Stajević, koja je inače u Upravnom odboru ove Fondacije, ali i načelnik kardiohirurškog odjeljenja u Institu za majku i dijete.

Doktorka je vijest o ovom humanom činu podijelila javno i na Twitteru.

Jedna majka čije sam dijete operirala od srca prije 15 godina je dala donaciju od 200.000 RSD u našu Fondaciju za dječja srce pri JUBMES banci. Žena je spremačica, skupljala je novac godinama. Da se lijepo zaplačem.

– Jedna majka čije sam dijete operirala od srca prije 15 godina je dala donaciju od 200.000 dinara u našu Fondaciju za dječja srca. Žena je spremačica, skupljala je novac godinama. Da se lijepo zaplačem – napisala je ona.

Kako je objasnila doktorica, početkom mjeseca Fondacija je organizirala izložbu petoro mladih akademskih slikara, koji su uživo, crtali portrete prisutnih zvanica. Portretisani gosti mogli su, prema svojim mogućnostima, da otkupe svoj portret i na taj način doniraju sredstva za dječju hirurgiju i liječenje mališana.

Tada je došla i ova žena, donirala novac i objasnila da je dr. Stajević prije 15 godina oprirala srce njenom djetetu. Ona je godinama skupljala novac i na ovaj način vjerovatno željela da se zahvali za djetetov spašen život.

– Često nam dolaze roditelji čiju smo djecu liječili i doniraju kako bi se zahvalili. Prije nekoliko godina imali smo jednog oca, čije je dijete, na žalost preminulo. I pored toga, on je želio da donira. Kupio je neke aparate za bolnicu – objašnjava dr. Stajević.

Inače, Fondacija za dječje srce osnovana je još prije 25 godina. Kako objašnjava doktorica, novac koji sakupe isključivo se koristi za kupovinu opreme za odjeljenje kardiohirurgije u Institutu za majku i dijete, piše Blic.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.