KRIMINAL

Nakon pucnjave u Srbiji, jedna osoba uhapšena, a tri povrijeđene

Policija u akciji

Fena

17.6.2018

Jutros oko 3 sata u Nišu je uhapšen muškarac koji je iz automatske puške ranio tri osobe na Trgu kralja Milana, ispred jednog ugostiteljskog objekta, saopćeno je iz MUP-a Srbije, prenijeli su mediji.

Pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog 32-godišnjeg I. P. i dvojice mladića koji su bili s njim u društvu s radnicima osiguranja, nakon čega su njih trojica udaljena iz objekta, objavili su mediji.

- Osumnjičeni I. P. se ubrzo vratio s automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu 30-godišnjeg radnika osiguranja, koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika osiguranja, lakše je ranjen još jedan 37-godišnji muškarac koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenoga bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno s njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša - navodi se u saopćenju MUP-a.

Dodaje se da su pripadnici policije, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića, odmah intervenirali.

- Međutim, dolaskom na mjesto događaja, osumnjičeni I. P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika, 31-godišnjeg M. M., koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenoga. Prilikom intervencije lakše su ozlijeđena još dvojica policajaca - stoji u saopćenju.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predjelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i spriječili tragičnije posljedice.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenoga.

Svi ozlijeđeni, među kojima je i napadač, zbrinuti su u Kliničkom centru u Nišu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.