SRBIJA

Uplakana djevojčica Ivana danima ljubi i doziva majku koja je u komi

( Ilustracija)

Telegraf.rs

17.6.2018

Ivan Stevanović iz Ivanjice, koji je djetetovoj majci rascopao lobanju, odmah je uhapšen, a ženina porodica preko medija traži novčanu pomoć za liječenje.

Anita Stevanović (32) skoro dva mjeseca se nalazi u komi u bolnici u Austriji nakon što ju je brutalno pretukao suprug Ivan Stevanović, a njen slučaj jedna je od glavnih tema austrijske štampe, jer se prikuplja pomoć za njeno liječenje.


Kako prenose austrijski mediji, Stevanović, porijeklom iz Ivanjice, suprugu je krvnički pretukao dok je bila na radnom mjestu, u cvjećari u Velsu.

Anita i Ivan su već neko vrijeme bili razdvojeni, a, iako je Stevanović imao sudsku zabranu prilaska, to ga nije spriječilo da brutalno pretuče suprugu od koje se razvodio.

Prema riječima ljekara, Aniti je napukla lobanja, vitalni organi nisu u funkciji i nalazi se u komi već sedam sedmica. Ne daju joj velike šanse da će preživjeti, jer, po njihovoj procjeni, moždane ćelije nisu u funkciji.


Anitina porodica se svim silama bori da joj omogući nastavak liječenja u nadi da će se izboriti. Situaciju najteže podnosi Anitina osmogodišnja kćerka Ivana, koja ne može da se odvoji od majke.

- Stalno je doziva „Hajde, mamice, probudi se da se igramo.“ Nakratko otvori oči, nakratko nam stisne ruku, nakratko nas pogleda. Nadamo se i molimo se da se Anita ipak probudi - kaže njena sestra Monika Galović, koja preko austrijskih medija moli za novčanu pomoć da bi se Aniti osiguralo daljnje liječenje.

Ivan Stevanović je uhapšen i nalazi se u zatvoru do početka suđenja, a austrijski mediji navode da je i ranije pokazivao sklonost ka nasilju. Također, tu je i historija uzimanja alkohola koji je negativno utjecao na njega i ostavio trajne posljedice na neurofiziologiju mozga, tako da, po svemu sudeći, nije imao strah od sankcija, a nije mogao ni da kontrolira bijes i agresiju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.