BEOGRAD

Djevojka Ane Brnabić zablistala na otvaranju Narodnog muzeja: Sve oči bile uprte u lijepu doktoricu

Telegraf.rs

30.6.2018

Svečanom otvaranju Narodnog muzeja u Beogradu, među brojnim građanima i ljudi iz svijeta politike, muzike i umjetnosti, našla se i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je otvaranju prisustvovala sa svojom djevojkom, doktoricom Milicom Đurđić.

Brnabić i njena izabranica su ispoštovale dres kod, kao što je bilo navedeno na pozivnici, da bi "gosti na sebi trebalo da imaju jedan plavi detalj", pa se premijerka na svečanosti pojavila u plavom odijelu koje je uklopila s neobičnim cipelama zelene boje, dok je doktorica blistala u plavoj haljini, sa crveno-crnim motivima.

Milica je još jednom potvrdila da ima stila, pa je, kako to obično biva kada se pojavi na nekom događaju, privlačila pažnju prisutnih i pobrala odlične komentare na račun svog izgleda.

- Prije godinu obećala sam da će Vlada ponovo otvoriti Muzej savremene umjetnosti i Narodni muzej. Ove dvije najznačajnije ustanove kulture bile su godinama zatvorene i na neki način simbol vremena u kome je kultura bila marginalizirana. To je sada iza nas. Danas pravimo još jedan važan korak ka budućnosti koju stvaramo i u kojoj kao društvo cijenimo stvaralaštvo i kreativnost, a kulturu stavljamo na mjesto koje joj i pripada - rekla je srbijanska premijerka povodom otvaranja muzeja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.