ŽALOSNO

Nišlija prodaje bubreg za 6.000 eura zbog duga za struju, a komšinica nudi oko

Telegraf.rs

1.7.2018

Stojadin Mitić (72) iz niškog naselja Željezničke Barake oglasio je minule sedmice posredstvom društvenih mreža prodaju bubrega zbog duga za struju.

Mitić je rekao da je do danas već dobio četiri-pet ponuda i da će sigurno pristati na neku od njih jer, kako je istakao, to je jedini način da svojoj porodici ponovo osigura struju bez koje je više od mjesec.

Kako je kazao Mitić, najbolja ponuda za bubreg koju je dobio trenutno iznosi 6.000 eura.

- Znam da prodaja organa u Srbiji nije dozvoljena, ali zvanično ću se prijaviti kao donator. Supruga i kćerka su uplašene zbog moje odluke, svjestan sam i ja rizika, ali ne odustajem. Nužda me je na to natjerala - istakao je Mitić.

Prema Mitićevim riječima, njegova penzija iznosi 17.000 srbijanskih dinara, a penzija njegove supruge teško oboljele od astme je 12.000 dinara.

- Za neku navodno neovlaštenu potrošnju ''Elektrodistribucija'' mi traži 177.000 dinara, a više od 200.000 dinara je potrebno da bi mi ponovo priključili struju. Nemam taj novac, a neću da dozvolim da mi supruga ostane bez života. Nikad se ne zna kada će joj zatrebati inhalator, a kako da ga koristi kad nemamo struju - rekao je Mitić.

On je kazao da se proteklih sedmica žalio ''Elektrodistribuciji'' i sudu, ali da su njegove žalbe odbijene.


Mitićeve komšije izjavile su da on nije jedini stanovnik naselja Željezničkih Baraka koji ima problem sa strujom i da su spremni, također, krenuti njegovim stopama da bi osigurali svojim porodicama normalne uvjete za život.

Anica Zekić-Ametović kazala je da su zbog navodne neovlaštene potrošnje i njoj isključili struju prošle godine.

- Prema nalogu suda su mi privremeno, na dvije godine, priključili struju jer je moja kćerka dijabetičar na inzulinu. Kada to vrijeme istekne, ne znam šta ću. Mislim da ponudim na prodaju oko, ono košta više od bubrega, samo da zadovoljim to što ''Elektrodistribucija'' traži - izjavila je Zekić-Ametović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.