REGION

Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti SAD i pozvao ga u Srbiju: Vaša posjeta bi bila od najvećeg značaja

Agencije

Avaz.ba

4.7.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu (Trump) čestitku povodom Dana nezavisnosti u kojoj ga je pozvao da posjeti Srbiju.

- Uskoro se navršava čitav vijek otkad se srbijanska zastava vihorila nad Bijelom kućom. Podsjećajući se kroz taj svijetli primjer zajedničke prošlosti, našeg historijskog savezništva, želim Vam još jednom uputiti poziv da u godini jubileja posjetite Srbiju, kao prvi američki predsjednik poslije skoro 40 godina. Vaša posjeta bi bila od najvećeg značaja za daljnje unapređenje svekolike saradnje naših zemalja, za šta je Srbija snažno opredijeljena - naveo je Vučić u čestitki.

On je poželio daljnji napredak Amerike i blagostanje američkim građanima, uz poruku da je Dan nezavisnosti važan za sve one koji poštuju i nalaze uzor u vrijednostima Deklaracije o nezavisnosti - da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom. 

- Koristim ovu priliku i da zahvalim na podršci koju nam Sjedinjene Američke Države pružaju na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu - naveo je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.