ODLUKE

Narodni poslanici DS-a: Hitno razriješiti Vjericu Radetu s mjesta potpredsjednice Skupštine

Vjerica Radeta

Avaz.ba

26.7.2018

Narodni poslanici Demokratske stanke pokrenuli su danas zahtjev za razriješenje Vjerice Radete s mjesta potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srbije.

U obrazloženju se ističe da je nedopustivi govor mržnje u izjavi potpredsjednice Skupštine, kojom se svirepo obračunava s nedužnim žrtvama zločina u Srebrenici i vrijeđaju njihove porodice, ugrozilo ugled institucije parlamenta koji ona predstavlja, zbog čega se zahtijeva da je Narodna skupština Republike Srbije hitno razriješi s te funkcije. 

Relativizacija zločina, revizija historije i atmosfera mržnje koji se kontinuirano podstiču i toleriraju od nosilaca najviših političkih funkcija u državi, moraju stati najprije u Narodnoj skupštini, kao demokratskoj instituciji koja predstavlja sve građane. 

Uvrede i bol koje je potpredsjednica nanijela porodicama žrtava, s pozicije potpredsjednice Skupštine, zaslužuje jasnu i hitnu reakciju narodnih poslanika.

Zbog toga, poslanici Demokratske stranke danas će uputiti prijedlog za razrješenje potpredsjednice Narodne skupštine Vjerice Radete i pozvati narodne poslanike da se pridruže inicijativi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.