REGION

Uhapšen jedan od otmičara djeda Jelene Đoković: Evo o kome je riječ

Novosti.rs

28.7.2018

Policija je tokom prethodne noći uhapsila Branislava M. (36) iz Sremske Mitroviće, koji se sumnjiči da je pokušao iznuditi novac kidnapiranjem djeda Jelene Đoković Milosava Radisavljevića (85), rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Vlade Srbije.

- On je oko tri sata ujutro ušao u kuću muškarca u Ljigu i iz njegovog novčanika uzeo 220 eura i ukrao mu mobilni telefon. Zatim su ga vezali za dalekovod u blizini kuće i od njegove porodice pokušali iznuditi dva miliona eura - kaže Stefanović.

Njemu je, prema nalogu Višeg tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

- Policija je tokom ove operacije pronašla i predmete koji svjedoče o izvršenju krvičnog djela, pa će Tužilaštvo imati sve elemente za brzo podizanje optužnice i procesuiranje ovog osumnjičenog - kaže Stefanović.

On je dodao da je u Sremskoj Mitrovici rasvijetljeno ubistvo 51-godišnjeg muškarca iz decembra prošle godine i uhapsili su B. M. (32), koji se tereti za ovo krivično djelo.

- Mislim da je ovo dobar trend policije i da šaljemo poruku da ne postoji nijedno krivično djelo za koje ćemo prestati istragu i za koje neće biti odgovarajuće posljedice za počinioce. Želim da istaknem riješenost Srbije da na bilo koji način stvaraju iluziju da mogu bilo šta da rade mimo zakona - dodaje Stefanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.