REGION

Novi Pazar: Asmir R. negirao prijetnje upućene Vučiću, Stefanoviću i Šešelju

Arhiv

alo.rs

2.8.2018

Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Asmira R. (28) na uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci s rokom provjere od godinu zbog prijetnji smrću predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću i poslaniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, a tužilaštvo je uložilo žalbu na tu presudu.

Asmir R. osuđen je zbog izvršenja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, prenose mediji.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Jovan Milanović rekao je da je tužilaštvo uložilo žalbu na tu presudu jer smatra da je optuženi trebao biti osuđen na efektivnu, a ne uvjetnu kaznu zatvora.

Asmir R. se tereti da je prije dva mjeseca pozvao policiju u Beogradu i zaprijetio da će ubiti Vučića, Stefanovića i Šešelja.

Beogradska policija je o svemu obavijestila kolege u Novom Pazaru, koji su ga posije nekoliko sati uhapsile u porodičnoj kući u naselju Hadžet, a pretresom objekta tada nisu pronašli nikakvo oružje, podsjeća lokalni radio.

Asmir R. je, kako mediji prenose, negirao da je prijetio ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, braneći se da je tokom poziva izrazio nezadovoljstvo odnosom državnog vrha prema građanima Novog Pazara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.