BEOGRAD

Osnovana sumnja da je Ognjanovića ubila organizirana kriminalna grupa

Dragoslav Ognjanović

Srna

3.8.2018

Ministrica pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u nadležnosti Tužilaštva za organizirani kriminal i da to pokazuje da postoji osnovana sumnja da je ubistvo počinila organizirana kriminalna grupa. 

Kuburović je istakla da je zbog ubistva advokata sastanak imao i Biro za koordiniranje službi sigurnosti, što ukazuje da se radi ne samo na razotkrivanju počinioca već i na borbi države protiv organiziranog kriminala. 

Ona je naglasila da su ministarstva pravde i unutrašnjih poslova izašla ususret zahtjevima advokata i da je predloženo formiranje radne grupe koja će se baviti njihovim položajem izmjenama, prije svega, Krivičnog zakona. 

- Radna grupa treba pratiti sve slučajeve koji se tiču napada na advokata. To nije mali broj predmeta. Suština je da se u tim predmetima postupa sa dužnom pažnjom, da se riješavaju hitno - rekla je Kuburović za TV Pink. 

Zbog ubistva Ognjanovića njegove kolege su na sedam dana obustavile rad, a Kuburović je izrazila nadu da će iduće sedmice advokati nastaviti s redovnim radom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.