REAKCIJE

Vučić: Šta je to Srbija loše uradila?

Agencije

4.8.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je proteklih dana zabilježeno višeslojno agenturno djelovanje zbog kojih je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva.

- I sad bi trebalo da budemo sretni? Trebalo bi da budemo sretni da se nešto dogodilo - formiranje ZSO, a ne zato što nas danas nisu pobili, rekao je srbijanski predsjednik nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom.

Vučić je naveo da je proteklih dana zabilježeno snažno, višeslojno agenturno djelovanje, zbog čega je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva.

"Prethodnih dana imali smo djelovanje iz raznih centara moći kako se nešto stašno kuha, kako su strašni zločinci iz Beograda sa nešto malo manjim zločincima u Prištini nešto spremaju.. Taj ko to kaže mora biti ne samo zlonamjeran, nego težak bolesnik", kaže on.

Ponovio je da je Srbija međutim uspjela u tome da se sačuva svaki život.

"A onda nas optužuju da se dogovarate sa Prištinom da ubijate Srbe kako biste ostvarili svoje političke ciljeve. Nema tog ljekara koji može da vam pomogne. Svoju zemlju optužujete da je zločinačka i da će da ubija svoje ljude. Gdje se to desilo - nikada i nigdje", primjetio je Vučić.

Ali, kaže, bilo je važno da se izađe sa svim tim kako Srbi ništa ne bi mogli da traže, dodao je on.

"Zato sam molio Srbe na Kosovu da ne preduzimaju ništa, da izdrže još nekoliko dana da se vidi šta ta mreža radi", rekao je Vučić.

"Šta je to država Srbija organizovala, šta je to loše uradila, šta su Srbi loše uradili? Osim što bismo mi željeli da ne budu svi Kosovari nego i Srbi i da, koliko je to moguće, pripadaju srpkoj državi. I u tome je moj grijeh i grijeh srpske države. Zato nam te pridike drže oni koju svoju državnost promijenili u kosovarsku", zaključio je on posle sastanka sa patrijarhom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.