MISTERIJA

Marjanović uživa u slobodi: Zoran svaki dan na bazenima i u kafićima, ne brine o onome što mu sprema tužilaštvo

Blic.rs

7.8.2018

Spremljena dopunnjena optužnica protiv Zorana Marjanovića je na razmatranju, a za to vrijeme za njega kao da ne postoje granice - uživa u izlascima i na bazenima ne osvrćući se na to što je još uvijek jedini osumnjičeni za ubistvo supruge. 

Gotovo mjesec dana prošlo je od kada je Zoran Marjanović, osumnjičen da je ubio svoju suprugu, pjevačicu Jelenu Krsmanović pušten iz pritvora u kojem je bio od 15. septembra prošle godine.

Nakon što je iz zatvora izašao znatno krupniji nego što ga javnost pamti, Marjanović se svim silama trudi da izbjegne medije.

Njegove komšije prvih dana govorile su da ga nema ni na mapi, te i da su se svi članovi ove porodice povukli u ilegalu i kuću ne napuštaju bez prijeke potrebe. Međutim, kada se cijela priča oko njegovog puštanja na slobodu stišala - Marjanović se vratio starim navikama - počeo je da izlazi, ide na bazene, u kafiće, igraonice, piše Blic.rs.

O tome koliko bezbrižno uživa dok se čeka potvrda optužnice, svjedoče i fotografije sa njegovog Facebooka. Naime, na njima se vide on i njegovo dijete sa osmijesima na licu, sjede u kafiću u večernjim satima, a ima i fotografija gdje su na bazenu na noćnom kupanju.

Za to vrijeme, odluka o postupku koji se vodi protiv njega i dalje je na dalekom štapu.

Kako saznajemo, svi advokati njegove odbrane uložili su žalbe na detaljno dopunjenu optužnicu koja je podignuta protiv njega 26. juna ove godine, a na Višem sudu je sada odluka - hoće li je potvrditi i zakazati suđenje ili je Marjanović u potpunosti slobodan čovjek.

DatuM konačne odluke nije poznat, a kako saznajemo, ne postoji ni zakonski rok do kada sud mora da je donese.

Podsjećanja radi, Zoran Marjanović, iako osumnjičen za teško ubistvo za koje mu prijeti kazna i do 40 godina, može slobodno da se kreće, jer je to odlučio Apelacioni sud u julu ove godine.

Naime, kada je ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću, Apelacioni sud mu nije odredio nikakvu zabranu kretanja. Pasoš mu, također, nije oduzet.

Marjanović je pušten da se brani sa slobode nakon 10 mjeseci pritvora. Toj odluci prethodila su višemjesečna preganjanja dva suda - Višeg i Apelacionog - koji nikako nisu mogli da se slože oko toga da li je prvoosumnjičenog za ubistvo supruge neophodno zadržati u pritvoru Centralnog zatvora.

Viši sud je smatrao da jeste: vijeće je u nekoliko navrata prihvatalo argumente tužilaštva koje je pritvor tražilo najprije zbog mogućnosti da Zoran utiče na svjedoke, a potom zbog uznemirenja javnosti.

Apelacioni sud je, međutim, od početka sumnjao u te razloge: sedam dana prije konačnog ukidanja pritvora odbio je da Marjanoviću produži pritvor jer nije vidio dokaze da bi puštanje Jeleninog supruga na slobodu omelo nastavak istrage i eventualno suđenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.