SRBIJA

Bombaški napad u Beogradu: Stradala djevojka iz Španije, meta bio muškarac povezan sa Lukom Bojovićem

FOTO: Marina Lopičić/Kurir.rs

Telegraf.rs

11.8.2018

U eksploziji bombe u Zemunu, podmetnute pod automobil, noćas je teško povrijeđena mlađa strana državljanka.

Kako prenosi Telegraf.rs eksplozija se dogodila u naselju Galenika, a prema prvim informacijama, djevojka se nalazila u automobilu kada se bomba aktivirala. Vozilo je izgorjelo, a ona je uspjela da se izvuče. Vatrogasci i policija su je zatekle kako leži kraj automobila.

Navodno, podmetnuta bomba u naselju Galenika bila je namijenjena muškarcu Strahinji S. sa kojim je djevojka španskog porijekla bila u društvu, od ranije poznatom policiji zbog svoje kriminalne prošlosti.

Ona je sa njim, navodno, ušla u vozilo, ali je on zaboravio da ponese telefon i izašao iz kola kada je došlo do detonacije.

Djevojka je prevezena je u Urgentni centar na reanimaciju, sa teškim povredama, prijelomom potkoljenice i obilnim krvarenjem.

Telegraf.rs navodi da je u ekploziji teško povrijeđana Olatz Bilbao Gonzales, rođena 1998. godine.

Vozač "audija" bio je Strahinja Stojanović (28), koji se inače pojavio i kao svjedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.

Sumnja se da je Stojanović bio blizak sa braćom Šaranović, koji su ubijeni tokom kriminalnih obračuna i čija je porodica od 2009. u sukobu sa klanom Luke Bojovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.