CRNA HRONIKA

Nožem iskasapio suprugu naočigled trudne kćerke

Ilustracija

Avaz.ba

12.8.2018

Kako pišu srbijanski mediji, Sakib C. (58) nožem je sinoć usmrtio svoju suprugu Mikaelu C. (44) poslije žestoke svađe u smederevskom naselju Kolonija, potvrđeno je Višem tužilaštvu u Smederevu.

Čuvši svađu i zapomaganje majke, u kuću je iz dvorišta u kome je bila uletjela njihova 18-godišnja kćerka, koja je u drugom stanju, ali je već bilo kasno.

Zločinu je prethodila svađa supružnika. Kako se saznaje, Sakib je nesretnu ženu ubo nekoliko puta i ona je preminula na licu mjesta. Mlađi, 14-godišnji sin u tom momentu je otišao do prodavnice, gdje ga je, navodno, otac poslao.

Prema riječima djece, njih dvoje su se i ranije svađali, a, kako prenosi blic.rs, nadležni su zbog porodičnog nasilja naložili udaljenje muža iz kuće.

On se nedavno, po isteku zabrane, vratio kući u romsko naselje, ali je nastavio optuživati suprugu za nevjerstvo, što je, kako se sumnja, bio povod za zločin, piše blic.rs.

Sakib se nakon zločina sam predao policiji, ispričao šta je učinio, zadržan je u pritvoru i u ponedjeljak će biti saslušan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.