OKONČANA ISTRAGA

Darku Kostiću ukinut pritvor: Kreator čeka suđenje na slobodi

Kurir.rs

Kurir.rs

14.8.2018

Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću i on će u toku popodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se u daljnjem toku krivičnog postupka brani sa slobode. 

Kostić je u pritvoru bio nešto više od mjesec i po, jer je 22. juna bio uhapšen po prijavi maloljetnika L. J. (15) za spolno uznemiravanje.

Pritvor mu je ukinut jer je danas okončana istraga protiv Kostića ispitivanjem posljednjeg svjedoka - spomenutog maloljetnika, a pritvor mu je bio određen upravo da ne bi utjecao na svjedoke.

Nakon okončanja istrage, Treće osnovno tužilaštvo je sudu podnijelo optužni prijedlog, kojim Kostića tereti za spolno uznemiravanje maloljetnog L. J. (15), ali i još jednog punoljetnog mladića B. Š. (22).


Kurir.rs

Iako je Tužilaštvo tražilo od suda i da Kostiću produži pritvor, sud taj prijedlog nije usvojio.

Kako saznaje "Kurir", u Tužilaštvu je danas saslušan posljednji svjedok u istrazi protiv njega, petnaestogodišnji L. J., učesnik "Grandove" emisije "Neki novi klinci", kojeg je Kostić, kako se sumnja, seksualno uznemiravao u njegovom stanu na Novom Beogradu.

Kurir.rs

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.