OGLASILA SE

Španska misica Olac Bilbao Gonzales oporavlja se poslije eksplozije u Zemunu

Prolazi kroz težak životni period

Olak Bilbao Gonzales

Telegraf.rs

20.8.2018

Nekadašnja misica Marbelje, mlada Olac Bilbao Gonzales (Olatz, 20), koja se oporavlja u bolnici nakon eksplozije bombe u zemunskom naselju Nova Galenika prije deset dana, ponovo se oglasila na Instagramu.

Međutim, poruka koju je ostavila mnoge će ostaviti u neizvjesnosti.

Naime, ona je postavila samo znak za pauzu. To možda i ne bi bilo neobično da ona istu poruku nije postavila već drugi put, i to u trenucima kada su sve oči uprte u njeno stanje i neizvjesni oporavak...



Pauza bi, logično, mogla značiti da u ovom trenutku prolazi kroz težak životni period.

Međutim, šta znači ponovljena pauza? Je li to znak da se njeno zdravstveno stanje komplicira? Je li to ipak dobar znak, koji govori da stvari teku dobro, ali je misici potrebno još vremena da smogne snagu. Šta se događa u bolnici, ostaje misterija...

Između dvije "pauze" nalazi se i tekstualna poruka, a to je ujedno bilo i prvo njeno obraćanje nakon strašnog događaja.

- Kao što znate, ona je preživjela bombaški atentat. Ovo su veoma delikatni trenuci za nju i njenu porodicu. Ona će provesti neko vrijeme izvan društvenih mreža, sve dok se ne oporavi fizički i psihički. Molimo vas za poštovanje i privatnost za nju. Velika hvala - pisalo je u ovoj poruci na engleskom i španskom jeziku.


Špansku misicu spašavaju srpski ljekari, vodi važnu životnu bitku. Najbolji tim hirurga će pokušati ljepotici sačuvati nogu.

Teške povrede i neizvjesno liječenje uznemirili su mnoge koji poznaju i prate mladu misicu. U trenucima kada su se pred njom otvarala vrata blistave karijere fotomodela i manekenke, strašna eksplozija zauvijek je ostavila trag na njenom tijelu. Pitanje je kako će se liječenje završiti i hoće li joj ljekari, na kraju, morati amputirati nogu.

Mnogi njeni zabrinuti pratioci pružili su joj podršku na Instagramu, nadajući se da će nastaviti život sa što manjim posljedicama.

Olac je teško povrijeđena u eksploziji bombe u naselju Nova Galenika u automobilu Strahinje Stojanovića (28).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.