BEOGRAD

Tereti se za napad na sutkinju: Sari Vidak prijeti kazna zatvora do pet godina

Otkrivena istina o snimku iz sudnice

Sara Vidak

alo.rs

22.8.2018

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv državljanke Srbije Sare Vidak (20) iz Beograda, koja se tereti za napad na sutkinju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić za vrijeme vršenja službene dužnosti, pišu podgoričke "Dnevne novine", prenose crnogorski mediji.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, ovaj podgorički dnevnik piše, da je Sara Vidak optužena za "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti" za koje je, kako se navodi, propisana kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Sara Vidak se već nekoliko dana nalazi u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu, nakon što je sutkinja Prekršajnog suda u Kotoru Jelena Stanišić optužila Vidak za verbalni i fizički napad, dok je druga strana tvrdila suprutno.

Do incidenta je, kako su ranije prenijeli mediji, došlo nakon što je sutkinja Stanišić izrekla prekršajnu kaznu momku Sare Vidak.

Incident, međutim, nije mogao biti zabilježen kamerom, jer one u kotorskom sudu ne postoje, saopćio je advokat sutkinje Stanišić.

- S obzirom na to da javnost ima pravo na potpune i istinite informacije, treba reći da je teza o postojanju videosnimka predmetnog događaja manipulacija javnim mnijenjem, jer je poznato da Sud za prekršaje u Kotoru nikad nije imao bilo koju vrstu zaštite, kako fizičke tako i tehničke u vidu videonadzora, a Osnovni sud u Kotoru ima samo fizičku zaštitu u vidu osiguranja - rekla je Dijana Knežević, advokatica sutkinje Stanišić.

Vanraspravno vijeće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritvora Beograđanki Sari Vidak, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana, koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru.

Inače, porodica Vidak je podnijela i zahtjev za Sarino puštanje iz pritvora uz kauciju, a odluka o tome još nije donesena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.