SRBIJA

Vučić: Sve je jasnije da će biti vrlo teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo

Očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji organizirati slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope

Arhiv

SRNA

1.9.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sve jasnije da će biti vrlo teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo. 

- Mi ćemo nastaviti nuditi mir i kompromise te tražiti šta je moguće, realno, pravično i racionalno za srbijanski narod i srbijansku državu - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim riječima, ovi u Srbiji koji traže "ništa" i raduju se tome da Srbija dobije "jedno veliko ništa" trebaju se nastaviti radovati, jer sve ide u pravcu njihovog uspjeha da Srbija po pitanju Kosova ne dobije ništa.

- Kada čujete za šta se zalažu hrvatski premijer Andrej Plenković, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i neki drugi, onda je svim Srbima i građanima Srbije sve jasno ko se bori za očuvanje i ostvarenje naših nacionalnih i državnih interesa - istakao je Vučić.

On je rekao da je očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji organizirati slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope i Albanaca da se granice ne mijenjaju, ali da su zaboravili da kažu da se to odnosi na to da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova. 

- Namjerno su radili na cjelovitosti nezavisnog Kosova, samo se pravili da, tobože, štite naše državne i nacionalne interes. Nama to predstavlja veliki problem - dodao je Vučić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.