SRBIJA Tvrdi da se namjerno radilo na cjelovitosti nezavisnog Kosova

Vučić: Sve je jasnije da će biti vrlo teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo

Očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji organizirati slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope

SRNA
01.09.2018 13:38

Foto: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sve jasnije da će biti vrlo teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo. 

- Mi ćemo nastaviti nuditi mir i kompromise te tražiti šta je moguće, realno, pravično i racionalno za srbijanski narod i srbijansku državu - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim riječima, ovi u Srbiji koji traže "ništa" i raduju se tome da Srbija dobije "jedno veliko ništa" trebaju se nastaviti radovati, jer sve ide u pravcu njihovog uspjeha da Srbija po pitanju Kosova ne dobije ništa.

- Kada čujete za šta se zalažu hrvatski premijer Andrej Plenković, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i neki drugi, onda je svim Srbima i građanima Srbije sve jasno ko se bori za očuvanje i ostvarenje naših nacionalnih i državnih interesa - istakao je Vučić.

On je rekao da je očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji organizirati slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope i Albanaca da se granice ne mijenjaju, ali da su zaboravili da kažu da se to odnosi na to da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova. 

- Namjerno su radili na cjelovitosti nezavisnog Kosova, samo se pravili da, tobože, štite naše državne i nacionalne interes. Nama to predstavlja veliki problem - dodao je Vučić.

NA VRH